Nyheter

Faccenda Optimist


Faccenda är en Optimist som verkligen har fått stort intresse från många av världens bättre Optimistseglare, vilket vi på Dinghy Sail Racing vill kunna erbjuda våra Optimistseglare i Sverige och Norge. Samarbetet är påbörjat och de första Optimisterna är påväg att tillverkas och levereras till Sverige.

Nyhet: 2022-11-30

3FL Sail Design Optimistsegel


3FL är ett Optimistsegel som Daniele Ricci designat med hjälp av sin bror Simone Ricci som var Marco Gradonis coach. Deras framgångar med seglet är fantastiskt då de under 2022 vann Italienska, Spanska, Grekiska samt Turkiska (Tjejer) mästerskapen. Det är ett enkelt segel att trimma där många har förutsättningar att lyckas bra. Finns det intresse av 3FL seglel så kontaka oss på Dinghy Sail Racing så kan vi ha vissa möjligheter till extremt bra förutsättningar för ett nytt segel för en mindre peng. Detta är ett begränsat erbjudande där redan ett segel är utlovat.

Nyhet: 2022-11-30

Fighter Optimist nu hos Dinghy Sail Racing


Nu har vi kompletterat med ytterligare en välutvecklad Optimist, nämligen Fighter. Det känns naturligt då Slawomir Baranowski har tagit fram denna Optimist. Slawomir har tidigare även byggt Blueblue, BlueMagic och Blue2 så han har en lång erfarenhet och tar med sig all kunskap för att förbättra sin nya Optimist Fighter. Deras mål har varit att bygga en Optimist som håller sig mer torr, anpassar vikt fördelning för seglaren för att snabbare få Optimisten i planing samt förbättrad prestanda även på kryssen.

Nyhet: 2022-12-21