KONTAKT

Kom i kontakt med oss på Dinghy Sail Racing ABVänligen kontakta oss om ni har frågor.

 
 
 
 

Vanliga frågorMånga frågor rör leveranser av optimister då de levereras från Europa när det gäller Nautivela optimister. Utrustningsnivåer på Nautivelas Optimister diskuteras ofta också då det är många som redan har en befintlig optimist.

Utrustningsnivån kan anpassas hur mycket som hels men vissa paket blir mer ekonomiskt fördelaktiga då frakt står för en

stor del av den totala kostnaden.


Nautivela Optimist


Nautivela är en fantastisk optimist med den extrema erfarenheten av att bygga Optimister seda 1961. Nautivela tillverkar även ILCA, 420, 470, 29ER, 49ER med flera jollar och ligger i topp inom respektive jolleklass. Detta gör att vi kommer se om vi kan hitta seglare inom både ILCA, 29ER och 49ER som är nyfikna på att representera Nautivela i Sverige.
Ronstan Block och övriga tillbehör


Ronstan block tillverkar några av de bästa blocken på marknade. Jag har valt att välja en 4:1 utväxling för optimistskotet och använder mig av Ronstans 40 mm spärrblock till detta för att ge alla de absolut bästa förutsättningarna både för lätt vind och hård vind.

Harken Block och tillbehör


Harken block tillverkar också några av de bästa blocken på marknaden. Med Harken har jag valt att välja en 3:1 lösning för optimistskot och använder mig då av ett 57mm spärrblock, detta är mer för de lite större och starkare seglarnaa som får den bästa lösningen för dem i både lätt vind och hård vind.


© Copyright. All Rights Reserved.