KONTAKT

Kom i kontakt med oss på Dinghy Sail Racing ABVänligen kontakta oss om ni har frågor.

 
 
 
 

Vanliga frågorMånga frågor rör leveranser av optimister då de levereras från Europa när det gäller Devoti optimister och USA när det gäller optimister

från McLaughlin. Utrustningsnivåer på dessa jollar diskuteras ofta också dåå det är många som redan har en befintlig optimist.

Utrustningsnivån kan anpassas hur mycket som hels men vissa paket blir mer ekonomiskt fördelaktiga då frakt står för en

stor del av den totala kostnaden.


Devoti Optimist


Devoti är en fantastisk optimist med den ledande seglaren Lucas Devoti som grundare. Devoti Sailing har dominerat tillverkningen av Finn-Jolle och vunnit alla VM och OS sedan 1993, nu har de lagt sin kunskap på att tillverka de bästa optimisterna också. Devoti optimister har varit bland de topp tre, under de senaste Tyska mästerskapen.
Ronstan Block och övriga tillbehör


Ronstan block tillverkar några av de bästa blocken på marknade. Jag har valt att välja en 4:1 utväxling för optimistskotet och använder mig av Ronstans 40 mm spärrblock till detta för att ge alla de absolut bästa förutsättningarna både för lätt vind och hård vind.

McLaughlin Optimist


McLaughlin optimisterna har haft många år av framgång på diverse tävlingar runt om i världen. De har idag en extremt bra och välgjord optimist som ger de bästa resultaten på tävlingar.Harken Block och tillbehör


Harken block tillverkar också några av de bästa blocken på marknaden. Med Harken har jag valt att välja en 3:1 lösning för optimistskot och använder mig då av ett 57mm spärrblock, detta är mer för de lite större och starkare seglarnaa som får den bästa lösningen för dem i både lätt vind och hård vind.


© Copyright. All Rights Reserved.